Activiteiten

Activiteitenruimte:

In het Catharijnehuis is een activiteitenruimte waarin een pool- en een tafeltennistafel staan. Deze ruimte is bepaalde dagdelen in de week open en er worden voornamelijk creatieve activiteiten georganiseerd. Daarnaast wordt er gebruik gemaakt van bijv. de WII, gezelschapsspellen die we in huis hebben of worden er af en toe filmmiddagen gehouden. Ook wanneer er bijvoorbeeld bijzondere voetbal- of tenniswedstrijden zijn, verzamelen bezoekers zich hier om samen tv te kijken. Hier zijn ook twee computers aanwezig waarvan bezoekers volop gebruik maken.

Activiteiten buitenshuis:

Soms zijn er activiteiten buitenshuis. Hierbij kan gedacht worden aan een museumbezoek, dierentuin, voetballen in het park, bowlen of een dagje naar het strand. Ook sporten komt steeds meer van de grond. Wekelijks gaan er bezoekers met begeleiding fitnessen en/of voetballen.

Huishoudelijke taken:

Dagelijks helpen bezoekers mee met huishoudelijke taken. Dit zijn activiteiten zoals het doen van klusjes, bestellingen opruimen, boodschappen doen, schoonhouden van de huiskamer, wassen van de ramen, vegen van de steeg, helpen in de keuken of achter de bar. Ook bij het schoonmaken van de huiskamer aan het einde van de dag zijn er altijd enthousiaste bezoekers die mee helpen.

Han Vroom toernooi:

Elk jaar organiseert het Catharijnehuis het Han Vroom toernooi. Dit voetbaltoernooi is vernoemd naar een van de oprichters van het Catharijnehuis die op jonge leeftijd overleden is. Tijdens dit toernooi nemen teams van verschillende organisaties het tegen elkaar op. Nadat er flink gezweet is, veel ballen geschoten en de prijsuitreiking achter de rug is, sluiten we ieder jaar af met een heerlijke en gezellige barbecue.